ervaringen invisalign beugel

Invisalign Ervaringen: Inclusief voor- en na Foto’s!

De Invisalign ervaring is een zogenoemde onzichtbare beugel. Het bestaat uit uitneembare kunststof hoesjes die je tanden helpen rechtzetten. Deze behandeling vereist geen draden of slotjes. Hieronder lees je ervaringen van Invisalign-gebruikers.

Samenvatting

 1. Samenvatting
 2. Foto gebit na invisalign
 3. Waarom invisalign?
 4. Eerste ervaring
 5. Behandelplan
 6. Dagelijks gebruik invisalgin
 7. Conclusie

Foto gebit na invisalign

Voordat we verder gaan met het vertellen van de invisalign ervaring, bekijk eens deze eindresultaten. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden…

gebit foto na invisalign
beugel volwassenen ervaring

Waarom invisalign?

6 december 2015, Mirosa

‘De reden waarom ik besloot iets aan m’n tanden te laten doen is het feit dat mijn rechterhoektand enorm uitsteekt doordat deze is begonnen met groeien toen de melktank nog op zijn plek zat. Je ziet de uitstekende tand met alles en vooral als ik lach. Hier irriteerde ik me enorm aan. In eerste instantie overwoog ik cosmetische tandheelkunde. Dit was voor mij echter geen oplossing omdat de tand daar teveel voor uitstak, en de tand niet getrokken kon worden. Dus was m’n enige optie een beugel. Ik ben 19, en zie mezelf nou niet direct met een blokjesbeugel lopen. Dus ben ik verder gaan kijken.. Zo kwam ik op Invisalign uit.. De zogenaamde onzichtbare beugel..

Eerste ervaring

Op mijn eerste consult werden er foto’s en röntgenfoto’s gemaakt van mijn gebit. Daarna moest ik happen om zo een afdruk van je tanden te kunnen maken. Deze foto’s en afdrukken worden naar Amerika gestuurd, en zo bepaald iemand van Invisalign of je gebit behandeld kan worden met een Invisalign beugel. Dit consult kostte mij 250 euro.

Behandelplan

Op het tweede consult, een maand later, kreeg ik het 3D-filmpje te zien met het behandelplan van Invisalign. Ik moet de beugel zowel boven als onder dragen, en krijg in totaal 18 beugeltjes. Dit zou betekenen dat ik de beugel 9 maanden moet dragen. Tot zover was ik positief. Het eindresultaat, als ik het filmpje mag geloven, is dan ook beter dan mijn verwachtingen!

Enige minpunt: Ik krijg attachments (kleine tandkleurige blokjes) op m’n tanden, deze geven meer druk op de tanden en zorgen ervoor dat je beugel beter op zijn plaats blijft. Boven krijg ik er maar liefst: 12 en onder 6. Volgens de orthodontist zijn deze attachments echt niet te zien!

Dagelijks gebruik invisalgin

24 maart 2021, Beautyopinie

‘Je kunt de aligner niet inhouden met eten of warm of gekleurd drinken. Het idee is dat je hem 22 uur per dag draagt, alleen tijdens het eten doe je hem uit. Gelukkig gaat het in- en uitklikken van super makkelijk. In tegenstelling tot een gewone blokjesbeugel hoef je dus niet na een maaltijd aan de slag met raggertjes. Bepaalde etensresten blijven nog wel eens achter de haakjes zitten maar die verwijder je met een simpele poetsbeurt. Stukken hygiënischer en vooral véél minder gedoe dan een gewone beugel! Voor mij is dat een groot pluspunt.

De eerste twee dagen moest ik even wennen aan mijn aligner maar het heeft nooit pijn gedaan. Het is gewoon gek, je hebt ineens een bitje in je mond. Inmiddels ben ik al toe aan mijn derde aligner en heb ik volgende week een nieuwe afspraak bij de orthodontist. Wat ik erg tof vind is dat je direct verschil merkt. Met het indoen van een nieuw bitje voel je hoe je gebit langzaam maar zeker in een andere stand gaat staan. Na de eerste Invisalign aligner voelde ik al verschil!’

24 augustus 2020, Amanda Bulthuis

‘Al met al ben ik heel erg tevreden en ben ik blij dat ik gekozen heb voor Invisalign. Dat je er bijna niets van ziet vind ik een groot voordeel. En de pijn valt ook reuze mee. Ik heb tot nu toe één keer echt pijn gehad en dat was de eerste ochtend nadat de attachments geplaatst waren en mijn bitje voor het eerst echt strak zat. Toen werd ik wel wakker met pijn aan mijn tanden. Verder moet je voor Invisalign dus wel wat discipline hebben met eten, drinken en poetsen. Voor mij is dat het tot nu toe nog ruimschoots waard.’

Bekijk ook
Hoe vergelijkt nieuwe goedkopere onzichtbare beugel farikant vs invisalign

Conclusie

Al met al wordt de Invisalign-beugel erg prettig ervaren. Volgens de meeste gebruikers heeft het significant minder impact op de kwaliteit van leven in vergelijking met een slotjesbeugel. Daarnaast doet deze onzichtbare beugel ook minder pijn. Daarnaast is het onderhoud van de mond én de beugel veel minder intensief in vergelijking met een slotjesbeugel.

Dit betekent dat de gebruiker significant minder tijd hoeft te besteden aan het poetsen van de tanden en de beugel. Eén van de nadelen is het aantal poetsbeurten. De gebruikers neigen naar vaker poetsen op een dag, na een maaltijd of snack. Door de neiging om meteen te poetsen na het eten, wordt er ook ervaren dat er minder tussendoortjes worden gegeten.

Dit zorgt ervoor dat de beugel tijdens het uitgaan of sporten niet wordt gedragen. Hierdoor wordt de beugel niet gedragen voor de voorgeschreven 22 uur. Patiënten vinden het erg prettig dat ze maar één keer per 6 tot 8 weken op de praktijk moeten komen voor een controle.

2 gedachten over “Invisalign Ervaringen: Inclusief voor- en na Foto’s!”

 1. G______________r

  Invisalign, je hebt, samen met (tandarts?) crimineel D. van Minde (Alkmaar) mijn vrouw van 72 jaar! en mij voor duizenden euro’s opgelicht. Invisalign heeft meegeholpen aan de oplichterspraktijken en v. Minde opgehitst om een rekening van 3625,- na plaatsing in de praktijk te ondertekenen. Met zijn uitspraak, “ik heb hier geen zin meer in”, heeft van Minde op 8 mei jl, zonder onze instemming het 5e gebidje verwijderd en de behandeling gestopt. Wel hebben we de deurwaarder (voor het eerst in ons leven!) op ons dak gekregen. Ik laat van Minde vervolgen en breng al jullie praktijken (dit kunstje heeft Invisalign al vaker uitgehaald) uitgebreid in de media.

 2. G______________r

  Mijn vrouw en ik zijn door (tandarts?) van Minde en Invisalign opgelicht voor tenminste 3000,-. Na plaatsing van het eerste beugeltje moest mijn vrouw van 71 jaar, in de “behandelstoel” zonder bril maar even een “krabbeltje” zetten onder een rekening van 3625,- na een mondelinge “prijsopgaaf” van 2200,- enkele weken eerder! “Instrueert” Invisalign een tandarts vaker zo (ondertekenen na plaatsing) om de te hoog uitgevallen rekening bij de patiënt neer te leggen? OPLICHTING en het gaat nog een heel vervelend en lang staartje krijgen.

Laat hieronder een review achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *